Vepřová hlava jako ovar
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 767 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 1006 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 253.3 mg
 - Draslík 523.2 mg
 - Vláknina 1933.3 mg
 - Vitamín A 1933.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou hlavu bez štětin omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla akorát ponořená, osolíme, přidáme dvě celé cibule, celý pepř, přivedeme k varu a vaříme velmi zvolna přibližně hodinu a půl. Hlavu vyndáme, naporcujeme, zvlášť odřízneme rypáček, ouška, lalok. Porce masa vložíme do velké servírovací mísy, dáme doprostřed stolu a každý strávník si bere to, co má rád.
 - 
                                2
Spolu s masem podáváme strouhaný křen a hořčici.