Plzeňská hovězí pečeně na pivě
Suroviny
- 150 g Klobása Dunajská
 - 100 g Slanina vepřová
 - 600 g Hovězí maso zadní
 - 1 ks Cibule
 - 1 hrst Kopr čerstvý
 - 1 hrst Petržel kudrnka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 3 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 350 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 104 mg
 - Draslík 123 mg
 - Vláknina 1162.5 mg
 - Vitamín A 1162.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso vcelku omyjeme a osušíme, na několika místech ho nařízneme a do řezů vložíme paprikovou klobásu. Maso vložíme do mísy, zalijeme pivem, přidáme kopr a petrželovou nať a necháme ho alespoň hodinu marinovat.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a společně se slaninou nakrájíme najemno.
 - 
                                3
V hrnci rozehřejeme olej, slaninu a cibuli na něm osmažíme, pak přidáme marinované maso i s nálevem, okořeníme a osolíme a pod pokličkou dusíme do měkka. V průběhu dušení podle potřeby přiléváme vodu.
 - 
                                4
Měkké maso vyjmeme, vývar zahustíme za stálého míchání moukou, převaříme ho a přecedíme přes síto.
 - 
                                5
Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité hustou šťávou.