Čočkové krokety
Suroviny
- 300 g Čočka jedlá
 - 150 g Salám jemný
 - 10 g Petržel - nať
 - 200 g Tuk
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 974 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 71 g
 - Sodík 580 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 267.7 mg
 - Draslík 904.9 mg
 - Vláknina 47240.9 mg
 - Vitamín A 47240.9 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebranou a opláchnutou čočku necháme ve vodě nabobtnat. Potom ji uvaříme doměkka. Ocedíme ji a prolisujeme do mísy.
 - 
                                2
Přidáme sůl, pepř, 2 vejce, na sádle osmaženou, jemně nakrájenou cibuli a salám, sekanou petrželku, utřený česnek, pepř a strouhanku. Zpracujeme směs, kterou necháme vychladnout.
 - 
                                3
Ze směsi tvoříme krokety, obalujeme je v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance a smažíme v horkém tuku dorůžova.