Kapustnica s klobásou
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Švestky
 - 250 g Vepřové koleno
 - 300 g Zelí kysané
 - 2 g Nové koření celé
 - 6 g Paprika mletá sladká
 - 2 g Pepř černý celý
 - 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 1 ks Klobása - Čabajka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 3 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 97 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 27.8 mg
 - Draslík 278.1 mg
 - Vláknina 6230.3 mg
 - Vitamín A 6230.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme k varu. Poté vodu slijeme, dáme novou a znovu uvedeme k varu. Vaříme 20 minut.
 - 
                                2
Zelí slijeme, lák dáme stranou a zelí samotné propláchneme. Přidáme ho k masu.
 - 
                                3
Cibuli a česnek oloupeme a společně s klobásou, kořením a švestkami přidáme k polévce. Vaříme 120 minut, poté maso a klobásu vyjmeme, pokrájíme na menší kousky.
 - 
                                4
Máslo rozehřejeme, poprášíme moukou a paprikou, 1 minutu povaříme, poté vlijeme 250 ml polévky, smetanu a dobře rozmícháme. Celou směs vlijeme do polévky. Vaříme 20 minut.
 - 
                                5
Přidáme maso a klobásu, osolíme a opepříme, dochutíme lákem ze zelí.