Opékané brambory se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 484 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 31.5 mg
 - Draslík 836.2 mg
 - Vláknina 10114.8 mg
 - Vitamín A 10114.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme. Uvedeme k varu a vaříme 9 minut, poté slijeme a dáme stranou. Strouhanku pokapeme citronovou šťávou, přimícháme sekanou petržel.
 - 
                                2
Kousky brambor obalíme v bílcích a v ochucené strouhance. Maso se slaninou pokrájíme na drobné kousky a osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova, poté z pánve vyjmeme a dáme do ní brambory. Poté smícháme s masem a slaninou, osolíme a opepříme dle chuti.