Tlačenka
Suroviny
- 500 g Vepřová plec
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1.5 kávová lžička Majoránka
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Bobkový list
 - 3 ks Nové koření celé
 - 2 ks Vepřové nožičky
 - 5 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 2 kg Vepřové koleno
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 1 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1456 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 109 g
 - Sodík 626 mg
 - Bílkoviny 112 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 264.4 mg
 - Draslík 375.8 mg
 - Vláknina 880.4 mg
 - Vitamín A 880.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Budeme potřebovat 2 nohavice na tlačenku.
 - 
                                2
Všechno maso očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme s 0,5 lžičkou soli.
 - 
                                3
Do hrnce vložíme plecko, zalijeme 0,5 l vody a vaříme doměkka. Poté necháme ve vývaru vychladnout.
 - 
                                4
Koleno a nožičky vložíme do tlakového hrnce, přilijeme 1,5 l vody, přidáme koření, vyjma majoránky a sůl a zhruba 40 minut vaříme. Poté zkusíme, zda je maso měkké a necháme ve vývaru zchladnout.
 - 
                                5
Kůži z kolene a nožiček umeleme najemno. Maso z kolene obereme a nakrájíme na 2 cm kostičky spolu s uvařeným pleckem.
 - 
                                6
Umleté kůže, pokrájené maso, utřený česnek, cibuli, majoránku a ocet vložíme do hrnce, zalijeme přecezeným vývarem z nožiček a vaříme, až je vývar zredukovaný. Poté plníme do nohavic na tlačenku, pevně povážeme a dáme vychladit.
 - 
                                7
Tlačenky během chlazení průběžně otáčíme, aby maso nekleslo k jedné straně.
 - 
                                8
Druhý den můžeme podávat.