Smažené sterilované vepřové kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 221 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 115.1 mg
 - Draslík 573.8 mg
 - Vláknina 151.3 mg
 - Vitamín A 151.3 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso opláchneme, vykostíme a pokrájíme na plátky. Okraje nařízneme a kotlety zlehka naklepeme. Ochutíme solí, pepřem, obalíme v mouce a z obou stran dorůžova osmažíme na rozpáleném sádle.
 - 
                                2
Horké rozdělíme do sklenic, zalijeme sádlem a ihned zavíčkujeme. Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.