Řízky s jablky na calvadosu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 284 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 83.8 mg
 - Draslík 531.3 mg
 - Vláknina 5139.8 mg
 - Vitamín A 5139.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, osušíme a opékáme na rozehřátém oleji po každé straně asi 2 minuty. Vyjmeme a udržujeme teplé.
 - 
                                2
Oloupaná jablka nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřince a spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na plátky. Vložíme do výpeku od masa a opékáme asi 5 minut na mírném ohni. Zalijeme calvadosem, vmícháme hořčici a moučkový cukr.
 - 
                                3
Řízky vrátíme zpět do pánve, necháme prohřát asi 5 minut v horké omáčce a potom pokrm osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Můžeme podávat s vařenou mrkví a hráškem.