Plátky z kýty plněné kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 250 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 10.9 mg
 - Draslík 89 mg
 - Vláknina 1060 mg
 - Vitamín A 1060 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené plátky z kýty na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a posypeme mletým kmínem. Na polovinu plátku klademe vymačkané a pokrájené zelí a na proužky nakrájenou oloupanou klobásu. Plátek zavineme a upevníme jehlou.
 - 
                                2
Nakrájenou slaninu v hlubším rendlíku škvaříme, poté na ni vložíme závitky a po všech stranách je osmažíme. Závitky vyjmeme a na slanině osmažíme drobně krájenou cibuli. Závitky vrátíme do rendlíku, mírně podlijeme a pod poklicí dusíme. V průběhu dušení maso obracíme, podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso vyjmeme z rendlíku, šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou a osmažíme. Poté mouku rozšleháme s vodou a alespoň čtvrt hodiny provaříme. Na závěr vložíme zpět závitky, abychom je prohřáli.