Vepřové na zelenině
Suroviny
- 250 g Vepřová kýta
 - 175 g Zelí čínské
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
 - 1 kávová lžička Pasta z kukuřičné mouky
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika zelená
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 103 g
 - Sodík 372 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 42.3 mg
 - Draslík 366.9 mg
 - Vláknina 4324 mg
 - Vitamín A 4324 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na nudličky pokrájíme vepřové maso a dáme na talíř. Smícháme v misce polovinu sójové omáčky a polovinu cukru, víno, pastu z kukuřičné mouky a nalijeme směs na vepřové maso, promícháme, aby se maso pokrylo marinádou, a necháme 15 minut marinovat.
 - 
                                2
Mrkev, papriku a čínské zelí nakrájíme na proužky. Rozehřejeme ve woku olej a smažíme na něm minutu vepřové nudličky, poté je vyndáme a udržujeme stranou teplé. Přidáme mrkev, papriku, čínské zelí, pokrájenou jarní cibulku a zázvor a dvě minuty smažíme za neustálého míchání. Přidáme zbývající cukr, sůl, vepřové maso, zbylou sójovou omáčku a vodu a promícháme. Necháme dvě minuty povařit.
 - 
                                3
Hotový pokrm okamžitě podáváme.