Vepřové smažené se zeleninou
Suroviny
- 350 g Vepřová kýta
 - 75 g Fazolové klíčky
 - 25 g Kaštany vodní
 - 2 kávová lžička Voda pitná
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Fenykl sladký - hlíza
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Cukr třtinový
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 dl Vývar drůbeží
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 139 g
 - Sodík 389 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 78.2 mg
 - Draslík 878.5 mg
 - Vláknina 9346.7 mg
 - Vitamín A 9346.7 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso nakrájíme na nudličky. Rozpálíme ve woku olej, přidáme zázvor, rozetřený česnek, vepřové nudličky a smažíme 2 minuty za neustálého míchání. Přidáme pokrájenou mrkev, nakrájenou papriku bez semínek, rozpůlené vodní kaštany, fenykl a smažíme 3 minuty. Přidáme fazolové klíčky a smažíme minutu. Vyndáme z woku maso a zeleninu a udržujeme teplé. Do výpeku vlijeme čínské rýžové víno, cukr a kuřecí vývar. Smícháme solamyl s vodou na hladkou kaši a vmícháme směs do omáčky. Přivedeme k varu a povaříme, aby omáčka zhoustla. Do woku vrátíme maso a zeleninu a povaříme 2 minuty, aby se vše prohřálo a pokrylo omáčkou.