Vepřové nudličky s kapií
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
 - 500 g Vepřová kýta
 - 150 g Kapie sterilovaná
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Feferony
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 dl Víno červené
 - 1 dl Voda pitná
 - 1 dl Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Kečup ostrý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 294 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 92.3 mg
 - Draslík 560.4 mg
 - Vláknina 1475.8 mg
 - Vitamín A 1475.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.1 mg
 - Vitamín E 10.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájené maso osmažíme, podlijeme 1 dl vody, přidáme na kolečka nakrájený česnek, feferonky, kečup, kari koření a za občasného míchání podusíme 1 minutu.
 - 
                                2
Anglickou slaninu nakrájíme na tenké proužky, vmícháme do směsi, přidáme kapii, podlijeme vínem, dochutíme solí, pepřem, necháme projít varem a odstavíme.