Vepřové nudličky s koriandrovou omáčkou
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
 - 600 g Vepřová kýta
 - 200 g Hrachové lusky
 - 50 g Omáčka rybí
 - 65 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 1 kávová lžička Chilli omáčka
 - 1 ks Cibule červená
 - 2 polévková lžíce Koriandr celý
 - 1 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 1063 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 100.5 mg
 - Draslík 974 mg
 - Vláknina 5597.5 mg
 - Vitamín A 5597.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.3 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nadrobno nakrájený kořen a stonek koriandru smícháme s čerstvě nastrouhaným zázvorem, chilli omáčkou, rybí omáčkou, limetovou šťávou a hnědým cukrem. Do této marinády vložíme na nudličky nakrájené vepřové maso a necháme marinovat 10 minut. Marinované maso usmažíme v pánvi Wok na rozpáleném oleji a to za stálého míchání. Maso je nejvýhodnější smažit nadvakrát vždy po 3 minutách. Po usmažení přemístíme hotové maso do vhodné nádoby, kterou překryjeme alobalem. Mezitím na pánvi snížíme teplotu a na výpeku restujeme po dobu dvou minut jednu na dílky nakrájenou středně velkou cibuli, ke které přidáme pokrájené žampiony, nakrájené mladé hrachové lusky bez tvrdých částí a nakonec hotové maso. To vše prohřejeme asi dvě minuty.