Nudličky z vepřové kýty se zeleninou
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 300 g Mrkev kořen
 - 150 g Pórek
 - 600 g Vepřová kýta
 - 120 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 250 ml Voda pitná
 - 250 ml Voda pitná
 - 60 ml Olej rostlinný
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bujón zeleninový
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 - 60 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1666 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 165 g
 - Sodík 139 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 173.5 mg
 - Draslík 680.7 mg
 - Vláknina 7615 mg
 - Vitamín A 7615 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.4 mg
 - Vitamín E 10.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na silnější nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, sloupneme a vykrojíme semena, pažitku jemně nasekáme. Ve čtvrtlitru vody uvaříme zeleninový bujón. Z hladké mouky a oleje usmažíme středně tmavou jíšku. Konzervovaná krájená rajčata scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Zeleninu osmažíme na másle, zalijeme vodou, uvaříme a poté scedíme. V rendlíku osmažíme na oleji maso, přidáme cibuli a smažíme, až je maso měkké. Děrovanou naběračkou z pánve vyjmeme maso s cibulí, do výpeku přidáme jíšku, rozšleháme se zeleninovým vývarem a vaříme za stálého míchání. Po deseti minutách přidáme maso s cibulí, rajčata, zeleninu a smetanu a ještě alespoň pět minut vaříme na mírném plameni.
 - 
                                3
Směs podáváme ozdobené pažitkou.