Vepřové rolky s ovocnou náplní
Suroviny
- 60 g Meruňky sušené
 - 100 g Slanina vepřová
 - 800 g Vepřová kýta
 - 100 g Švestky sušené
 - 60 g Oříšky piniové
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Celer řapíkatý
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 3 polévková lžíce Chutney mangové
 - 3 polévková lžíce Brandy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 652 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 100.7 mg
 - Draslík 954.2 mg
 - Vláknina 7173.3 mg
 - Vitamín A 7173.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvý zázvor oloupeme, nastrouháme, listy šalvěje nasekáme, slaninu nakrájíme na plátky, řapíkaté celery na kusy, cibuli na kolečka.
 - 
                                2
Do mixeru vložíme sušené meruňky, sušené švestky, jádra piniových oříšků, nastrouhaný zázvor, šalvěj, slaninu, chutney, brandy a pepř. Mixujeme, dokud směs není na jemno nasekaná.
 - 
                                3
Z vepřové kýty nařežeme plátky, silné přibližně 5 mm, naneseme na ně náplň, pevně svineme a převážeme kuchyňskou nití.
 - 
                                4
Do velkého hrnce nalijeme osolený vývar, přidáme celer, cibuli a přivedeme k varu. Do vroucího vývaru vložíme rolky, stáhneme oheň, hrnec zakryjeme poklicí a na středním ohni vaříme 20 minut.Když jsou rolky hotové, vyjmeme je z hrnce a rozložíme na talíř, aby vychladly. Potom je zakryjeme, dáme na 2 - 3 hodiny vychladit do ledničky.
 - 
                                5
Před podáváním rolky nakrájíme na plátky přibližně 1,5 cm silné.