Pálivé vepřové maso s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 63 g
 - Sodík 251 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 25.1 mg
 - Draslík 452.4 mg
 - Vláknina 6300 mg
 - Vitamín A 6300 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.5 mg
 - Vitamín E 22.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve připravíme čínský pálivý olej: v malé pánvi zahřejeme na přibližně 70 stupňů slunečnicový olej, do něj přidáme pálivou papriku. Promícháme, pánev odstavíme, nakloníme a když paprika klesne, přelijeme zbarvený ochucený olej do sklenice.
 - 
                                2
Připravíme si také maso a pórek: maso myjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky. V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a lžíci sójové omáčky, přidáme pokrájené maso, promícháme a necháme odležet. Pórek opláchneme, necháme okapat a rozkrájíme na silnější kolečka.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm prudce osmahneme nakrájené naložené plátky masa. Když maso zbělá, přilijeme zbytek oleje a přidáme nakrájený pórek, který ihned posolíme, aby rychleji změkl. Smažíme za stálého míchání, když pórek začne uvadat, přidáme zbylou sójovou omáčku a Vegetu. Směs stále mícháme a smažíme ještě přibližně 2 minuty. Podle chuti přidáme čínský pálivý olej, znovu jednou důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.