Jizerské řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 243 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 100.5 mg
 - Draslík 575.6 mg
 - Vláknina 1417.8 mg
 - Vitamín A 1417.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce smícháme kečup s hořčicí, cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno. Kapii podélně rozřízneme, zbavíme jádřince, pokrájíme na proužky.
 - 
                                2
Vepřové řízky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej, řízky na něm krátce osmahneme do zlatova, poté oheň zmírníme, přilijeme část vína a maso dusíme pod pokličkou do měkka. Podle potřeby doléváme víno.
 - 
                                4
Na talíře vsypeme nakrájenou cibuli, po krajích položíme proužky kapie. Na cibuli pokládáme usmažené horké řízky, potřeme je směsí kečupu a hořčice, ihned podáváme. Nejvhodnější přílohou jsou opákané brambory, které polijeme vypečenou šťávou.