Srbská vepřová kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 581 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 159 mg
 - Draslík 690 mg
 - Vláknina 927.2 mg
 - Vitamín A 927.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Sýr jemně nastrouháme.
 - 
                                2
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kostičky, ty opepříme a osolíme.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej, kostky masa na něm zprudka opečeme ze všech stran, pak oheň zmírníme a maso pomalu dopečeme doměkka. Upečené kostky masa z pánve vyjmeme a vložíme do zapékací mísy.
 - 
                                4
Ve zbylém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, kterou posypeme při míchání mletou paprikou. Chvíli smažíme, pak cibuli přendáme do zapékací mísy k masu a vše posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                5
Mísu dáme do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia a zapékáme, dokud se sýr zcela neroztaví.