Vepřové řízky smažené v bramborovém těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 183 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 223.2 mg
 - Draslík 603.3 mg
 - Vláknina 750 mg
 - Vitamín A 750 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. V míse z nastrouhaných brambor, vajíček, piva a mouky vypracujeme hladké těstíčko.
 - 
                                2
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně neklepeme, osolíme a obalíme v připraveném těstíčku.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran upečeme doměkka.
 - 
                                4
Upečené řízky podáváme posypané nastrouhaným sýrem.