Budějovické vepřové hranolky na pivě
Suroviny
- 750 g Vepřová kýta
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 hrst Petržel kudrnka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 2 polévková lžíce Kečup
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 300 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 137.6 mg
 - Draslík 713 mg
 - Vláknina 1892.7 mg
 - Vitamín A 1892.7 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.
 - 
                                2
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, které opepříme a osolíme.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a kousky masa na něm za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Pak do pánve přisypeme nakrájenou cibuli, orestuje ji, zaprášíme moukou a mletou paprikou. Vše promícháme, přilijeme kečup a pivo, provaříme a nakonec zjemníme přidáním másla.
 - 
                                4
Porce masa na talířích posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.