Vepřové plátky na víně s rokfórem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 756 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 2362 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 120.5 mg
 - Draslík 616.7 mg
 - Vláknina 794.6 mg
 - Vitamín A 794.6 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 51.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a smažíme po obou stranách dozlatova. Maso zalijeme vínem a dusíme zvolna asi 40 minut. Maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, do pánve k vínu přilijeme smetanu, přidáme rozdrobený sýr a povaříme, až se sýr rozpustí a omáčka zhoustne.
 - 
                                2
Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.