Špagety s pikantním vepřovým masem a zeleninou
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
 - 600 g Špagety
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 4 ks Rajčata
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 3 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 67 mg
 - Draslík 537.5 mg
 - Vláknina 2587.9 mg
 - Vitamín A 2587.9 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.9 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
 - 
                                2
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na nudličky, které naklepeme a dáme do mísy.
 - 
                                3
V misce smícháme mletou papriku, chilli koření a sůl. Směs promícháme s nakrájenými kousky masa a necháme alespoň 30 minut v chladu.
 - 
                                4
V druhé misce smícháme 1 dl vody, rajčatový protlak, worcesterovou omáčku, ocet a med.
 - 
                                5
V pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm osmažíme za stálého míchání nakrájené cibulky, rajčata a česnek. Pak k směsi zeleniny v pánvi vmícháme marinované maso a opékáme ho ze všech stran, až změkne. Do pánve přilijeme připravenou omáčku a vše necháme za občasného míchání ještě přibližně 10 minut pod pokličkou dusit.
 - 
                                6
V hrnci s osolenou vodou během smažení a dušení masa a zeleniny uvaříme špagety. Měkké těstoviny scedíme, necháme krátce okapat, rozdělíme je na servírovací talíře, přelijeme omáčkou s masem a podáváme.