Asijský guláš s čočkou
Suroviny
- 60 g Celer bulvový
 - 3 g Cukr třtinový
 - 60 g Mrkev kořen
 - 600 g Vepřové maso libové
 - 8 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 3 g Hřebíček
 - 60 g Petržel kořen
 - 400 g Čočka sterilovaná
 - 20 g Koriandr čerstvý
 - 40 ml Omáčka sójová
 - 130 ml Vývar zeleninový
 - 40 ml Ocet vinný
 - 3 ks Cibule červená
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.08 dl Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 1191 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 107.1 mg
 - Draslík 596.1 mg
 - Vláknina 24218.5 mg
 - Vitamín A 24218.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3800.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kořenovou zeleninu oloupeme a nastrouháme. Ve woku rozpálíme olej a nastrouhanou zeleninu spolu s nasekanou cibulí a česnekem osmahneme asi 4 minuty. Přidáme nudličky vepřového masa a za promíchávání společně opékáme ještě 4 minuty. Zalijeme vývarem, přisypeme scezenou okapanou sterilovanou čočku a dusíme ještě asi 6 minut. Guláš dochutíme sójovou omáčkou, octem a hřebíčkem. Osolíme, opepříme, přidáme cukr. Guláš rozdělíme do misek a ozdobíme nasekaným koriandrem.