Vepřové nudličky v těstíčku s omáčkou
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
 - 40 ml Voda pitná
 - 200 ml Vývar drůbeží
 - 150 ml Olej rostlinný
 - 150 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1.5 kávová lžička Solamyl
 - 1.5 kávová lžička Solamyl
 - 1.5 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 1.5 polévková lžíce Ocet estragonový
 - 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1137 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 101 g
 - Sodík 428 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 223.2 mg
 - Draslík 620.7 mg
 - Vláknina 1490 mg
 - Vitamín A 1490 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 7.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na omáčku pokrájíme cibuli s česnekem nadrobno, zázvor nastrouháme též nahrubo. V oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme zázvor a krátce zarestujeme. Směs zalijeme horkým vývarem, přidáme sójovou omáčku, sůl, ocet a cukr. Omáčku zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali v troše vody. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne.
 - 
                                2
Očištěné maso rozkrájíme na krátké nudličky. V míse rozšleháme vejce s moukou, Solamylem, olejem a solí na hladké těstíčko. Maso promícháme s těstíčkem a po částech osmažíme ze všech stran v oleji. Během smažení od sebe kousky masa oddělujeme.
 - 
                                3
Maso vybereme děrovanou naběračkou z oleje, podáváme přelité horkou omáčkou.