Polévka z vepřového masa s dýní
Suroviny
- 250 g Vepřová kýta
 - 80 g Žampiony čerstvé
 - 350 g Dýně
 - 40 g Sádlo vepřové škvařené
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1.5 kávová lžička Solamyl
 - 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1.25 l Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
 - 0.5 polévková lžíce Ocet
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1692 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 47.5 mg
 - Draslík 1063.2 mg
 - Vláknina 8021.5 mg
 - Vitamín A 8021.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.2 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou dýni rozkrájíme na nudličky, cibuli pokrájíme nadrobno, žampiony očistíme a krájíme na plátky. Maso očistíme, nakrájíme na plátky a z plátků ještě krájíme drobné nudličky. Petrželovou nať rozsekáme na jemno.
 - 
                                2
Maso s cibulí zpěníme na sádle. Smažíme, až maso zezlátne, během smažení přidáme houby. Poté zalijeme vývarem, ve kterém jsme rozšlehali Solamyl a povaříme na mírném plameni zhruba čtvrt hodiny. Do polévky přidáme dýni, vaříme ještě asi 20 minut. Na závěr přimícháme koření, víno, ocet, sójovou omáčku a sůl.
 - 
                                3
Polévku podáváme s petrželovou natí.