Vepřové s fenyklem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 233 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 111.7 mg
 - Draslík 594.4 mg
 - Vláknina 2613.8 mg
 - Vitamín A 2613.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mletý fenykl smícháme s nadrceným černým pepřem a solí na pastu. Směsí potřeme omyté a osušené vepřové maso.
 - 
                                2
Do pekáčku vložíme na plátky nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev, připravené maso a vše podlijeme vodou. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 80 minut, každých 10 minut podléváme trochou vody.
 - 
                                3
Upečené maso vyjmeme a necháme na teplém místě asi 10 minut, potom naporcujeme.
 - 
                                4
Do omáčky a zeleniny v pekáči přilijeme mouku rozkvedlanou ve smetaně, zamícháme a chvíli povaříme. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.