Rizoto
Suroviny
- 60 g Hrášek mražený
 - 60 g Kukuřice mražená
 - 100 g Mrkev kořen
 - 150 g Pórek
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 450 g Vepřová kýta
 - 240 g Rýže Basmati
 - 400 ml Voda pitná
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Polévkové koření Maggi
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Kmín drcený
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 327 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 100.5 mg
 - Draslík 833.6 mg
 - Vláknina 9300.7 mg
 - Vitamín A 9300.7 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme, žampiony nakrájíme a kousky, pórek a mrkev na kolečka.
 - 
                                2
Na rozpáleném oleji orestuji maso, poté přidáme žampiony, mrkev a pórek, sůl, pepř, kmín a chvíli smažíme. Zakapeme Maggi a sójovou omáčkou, promícháme, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Před závěrem dušení vmícháme hrášek a kukuřici.
 - 
                                3
V mezičase v osolené vodě uvaříme rýži.