Vepřový "flamendr" guláš
Suroviny
- 600 g Vepřová plec
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 3 ks Brambory
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Masox
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 0.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 176 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 112.3 mg
 - Draslík 789.7 mg
 - Vláknina 5472.8 mg
 - Vitamín A 5472.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
 - 
                                2
Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                3
V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a vše krátce orestujeme.
 - 
                                4
Do hrnce přilijeme protlak, přisypeme papriku, promícháme, podlijeme vodou, přidáme rozdrobený Masox a vše pod pokličkou dusíme, dokud maso není měkké. Směs v hrnci během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vodu.
 - 
                                5
Na závěr do guláše vmícháme nastrouhané brambory a pomalu ho vaříme, až zhoustne.
 - 
                                6
Hotový guláš dochutíme česnekem utřeným se solí a majoránku, krátce provaříme.