Zapékané karbanátky
Suroviny
- 750 g Maso mleté - mix
 - 150 g Sýr kozí
 - 1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 4 ks Avokádo
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Sůl
 - 0.5 šálek Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Ořechy pekanové
 - 0.27 polévková lžíce Tuk
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1084 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 255 g
 - Sodík 311 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 156.9 mg
 - Draslík 1135.5 mg
 - Vláknina 32623.2 mg
 - Vitamín A 32623.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.6 mg
 - Vitamín E 4.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oříšky nastrouháme, mrkev očistíme a nastrouháme na nudličky.
 - 
                                2
Mleté maso smícháme s oříšky, vejci, nastrouhanou mrkví, opepříme, osolíme, přidáme chilli a vypracujeme těsto.
 - 
                                3
Z těsta vytvoříme karbanátky a vkládáme na rozehřátý tuk. Opékáme z každé strany 8 minut.
 - 
                                4
Mezitím oloupeme avokádo, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Pokapeme citronovou šťávou. Sýr nakrájíme na plátky.
 - 
                                5
Zapékací mísu silně vymastíme, vložíme do ní karbanátky, na ně položíme připravené avokádo. Povrch poklademe proužky sýra.
 - 
                                6
Zapečeme v rozehřáté troubě na 180° C na střední liště 8 minut.