Závitky dim sum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 198 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 42.9 mg
 - Draslík 348.6 mg
 - Vláknina 1875 mg
 - Vitamín A 1875 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.9 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čínské zelí omyjeme a drobně pokrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Čtyři lžičky oleje rozehřejeme ve woku, vložíme česnek, půl minuty opékáme a poté přidáme mleté maso. Za stálého míchání opékáme 3 minuty, dokud maso nezmění barvu. Následně přimícháme čínské zelí, sójovou omáčku, sezamový olej a opět 3 minuty opékáme. Opečenou náplň necháme vychladnout.
 - 
                                2
Těsto rozložíme na pracovní plochu a k okraji každého čtverce upravíme 2 lžíce náplně. Těsto přehneme přes náplň, založíme na obou stranách a závitky svineme. Okraje navlhčíme vodou a pevně přitiskneme.
 - 
                                3
V rendlíku zahříváme ocet, vodu a cukr do té doby, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a svaříme na světlý sirup. Odstavíme, vmícháme drobně nakrájené papričky a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Zbylý olej rozehřejeme a jakmile se z něj začne kouřit, plamen zmírníme a osmažíme závitky dozlatova ze všech stran. Hotové závitky vyjmeme, odložíme na papírové ubrousky, aby odkapal přebytečný olej a servírujeme s chilli omáčkou.