Špenátové koule
Suroviny
- 450 g Špenát listový čerstvý
 - 125 g Vepřové maso mleté
 - 25 g Bambusové výhonky konzervované
 - 10 g Šunka dušená
 - 150 ml Vývar zeleninový
 - 2 kávová lžička Sezam - semena
 - 1 kávová lžička Voda pitná
 - 1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
 - 2 kávová lžička Solamyl
 - 0.5 kávová lžička Olej sezamový
 - 0.5 kávová lžička Solamyl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 0.25 hrst Pažitka
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 363 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 85.8 mg
 - Draslík 859.1 mg
 - Vláknina 7475 mg
 - Vitamín A 7475 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.6 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zázvor, cibuli, bambusové výhonky a šunku drobně nakrájíme.
 - 
                                2
Maso rozmixujeme, vložíme do mísy a do masa vmícháme mírně rozšlehaná vejce.
 - 
                                3
Do jiné mísy dáme zázvor s cibulí, přelijeme vroucí vodou, necháme 5 minut odstát. Vodu poté slijeme, přidáme maso a vejce, bambusové výhonky, šunku a Solamyl. Řádně promícháme a utvoříme 12 kuliček.
 - 
                                4
Ze špenátových listů odstraníme řapíky, čepele vložíme do vroucí vody, krátce povaříme. Necháme okapat a rozkrájíme na velmi tenké proužky, které smícháme se sezamem. Masové kuličky důkladně obalíme ve špenátu, narovnáme na talíř ze žáruvzdorného materiálu a vložíme do bambusového pařáčku. Přikryjeme a vaříme v páře 10 minut.
 - 
                                5
Vývar přivedeme k varu, vmícháme škrobovou moučku rozmíchanou ve vodě, přidáme sójovou omáčku, sezamový olej a nasekanou pažitku.
 - 
                                6
Hotové kuličky upravíme na předehřátý talíř, přelijeme omáčkou a servírujeme.