Dim sum s vepřovým masem
Suroviny
- 400 g Vepřové maso mleté
 - 50 g Bambusové výhonky konzervované
 - 2 kávová lžička Olej sezamový
 - 2 kávová lžička Cukr krupice
 - 4.5 kávová lžička Solamyl
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 24 plátek Těsto Wonton
 - 1 polévková lžíce Sherry brandy
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 186 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 72.5 mg
 - Draslík 338.2 mg
 - Vláknina 1058 mg
 - Vitamín A 1058 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jarní cibulky a bambusové výhonky drobně pokrájíme. Smícháme v míse s mletým vepřovým masem, sójovou omáčkou, sherry, sezamovým olejem, cukrem a rozšlehaným bílkem. Řádně promícháme, přidáme solamyl a zapracujeme.
 - 
                                2
Plátky těsta won ton rozložíme na pracovní desku, na každý upravíme 1 lžíci náplně, okraje těsta navlhčíme. Těsto přehneme přes náplň, okraje stiskneme tak, aby vznikly tašičky.
 - 
                                3
Taštičky vaříme přikryté na vlhké utěrce v páře 7 minut.
 - 
                                4
Dim sum servírujeme horké jako zákusek.