Plněné vepřové špízy
Suroviny
- 500 g Vepřová kýta
 - 120 g Anglická slanina
 - 120 g Vepřové maso mleté
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 50 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kečup
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 1 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 766 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 551 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 192.1 mg
 - Draslík 624.5 mg
 - Vláknina 920.1 mg
 - Vitamín A 920.1 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omyté vepřové kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme je a ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Maso potřeme náplní a svineme do závitků.
 - 
                                2
Připravené závitky napichujeme střídavě s plátky slaniny a kousky cibule na jehly. Špízy potřeme olejem a necháme chvíli odležet.
 - 
                                3
Připravené špízy opečeme na pánvi na oleji a do výpeku nakonec přidáme kečup. Při podávání přeléváme špízy šťávou.
 - 
                                4
Příprava náplně: Do mletého masa přidáme kapary, vejce, smetanu a vše dobře promícháme.