Vepřový předkrm dim sum
Suroviny
- 400 g Vepřové maso mleté
 - 50 g Bambusové výhonky konzervované
 - 2 kávová lžička Cukr moučkový
 - 2 kávová lžička Olej sezamový
 - 4.5 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 24 plátek Těsto Wonton
 - 1 polévková lžíce Sherry brandy
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 239 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 72.5 mg
 - Draslík 338.2 mg
 - Vláknina 1058 mg
 - Vitamín A 1058 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do větší mísy dáme vepřové mleté maso, bambusové výhonky, pokrájené jarní cibulky, sherry, sójovou omáčku, moučkový cukr, sezamový olej a sníh z bílků a vše promícháme. Přidáme škrobovou moučku a smícháme s ostatními ingrediencemi.
 - 
                                2
Na vál rozmístíme plátky wontonového těsta. Na každý plátek dáme doprostřed lžíci směsi, zabalíme i s náplní a všechny rohy stiskneme k sobě.
 - 
                                3
Wontony narovnáme do síta a obalíme navlhčeným kusem čisté látky. Síto vložíme do pánve a vaříme wontony v páře 7 minut.
 - 
                                4
Podáváme teplé.