Sváteční karbanátky
Suroviny
- 300 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 150 g Eidam jemné plátky 45%
 - 250 g Olivy bez pecky
 - 3 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Oregano sušené
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika zelená
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 dl Olej olivový extra panenský
 - 2 dl Olej slunečnicový
 - 1 kg Vepřové maso mleté
 - 3 polévková lžíce Kečup
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 914 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 83 g
 - Sodík 426 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 177.6 mg
 - Draslík 416.1 mg
 - Vláknina 1142 mg
 - Vitamín A 1142 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso dáme do misky, přidáme vajíčka, nastrouhaný česnek, olej, kečup, na kolečka nakrájené olivy, mouku, strouhanku, osolíme, opepříme, směs pořádně promícháme.
 - 
                                2
Z hmoty vytvoříme placky velké jako dlaň, do středu placky dáme na kostky nakrájený sýr, který zabalíme tak, aby po dobu pečení zůstal v mase.
 - 
                                3
Když máme maso pečené, naskládáme na plech, polijeme olejem, zalijeme vodou a za častého podlévání pečeme v troubě přibližně 30 minut.
 - 
                                4
Asi 5 minut před dopečením na každý karbanátek dáme plátek eidamu, na kolečka nakrájenou papriku a posypeme oreganem.