Lasagne se třemi druhy masa
Suroviny
- 75 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 75 g Sýr Parmezán
 - 130 g Vepřové maso mleté
 - 130 g Hovězí maso mleté
 - 250 g Mleté kuřecí maso
 - 900 ml Mléko plnotučné
 - 60 ml Olej olivový
 - 30 ml Koňak Armaňak
 - 90 ml Smetana ke šlehání 30%
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Rajčata
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 stroužek Česnek
 - 16 plátek Těstoviny Lasagne
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 940 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 654 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 155.7 mg
 - Draslík 503.6 mg
 - Vláknina 5031 mg
 - Vitamín A 5031 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1417.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme nadrobno pokrájenou cibuli a též mrkev rozkrájenou na drobné kousky. Poté přimícháme utřený česnek a pokrájená rajčata. Mícháme a zvolna smažíme 10 minut, až je zelenina měkká.
 - 
                                2
Přidáme všechno mleté maso a opět 10 minut mírně smažíme. Často mícháme a maso oddělujeme vařečkou na jednotlivé kousky. Vlijeme koňak, zvýšíme teplotu a smažíme, až se tekutina vyvaří. Poté vmícháme 25 g másla a čerstvou smetanu. Občas zamícháme a povaříme 10 minut. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Troubu zahřejeme na 190 stupňů. Připravíme si bílou omáčku. V hluboké pánvi zahřejeme zbytek másla, vmícháme mouku a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Postupně přiléváme mléko, po každém přilití pořádně zamícháme šlehací metlou. Uvedeme do varu, mícháme a vaříme, až je omáčka hustá a jemná. Přisypeme nastrouhaný muškátový oříšek. Osolíme a opepříme. Znovu důkladně promícháme a odstavíme.
 - 
                                4
Trochu bílé omáčky přelijeme naběračkou do zapékací formy. Lasagne naplníme směsí masa a v jedné vrstvě naaranžujeme do zapékací formy. Přelijeme zbývající bílou omáčkou a posypeme nastrouhaným parmezánem. Pečeme 40 minut, až se těstoviny zdají být měkké, propíchneme-li je dřevěnou špejlí. Před podáváním necháme 10 minut odstát.