Vepřové kuličky s rigatone
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 40 g Sýr Parmezán
 - 5 g Sůl
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 20 g Petržel - nať
 - 80 g Strouhanka
 - 15 g Citronová kůra
 - 750 g Vepřové maso mleté
 - 425 g Passata (drcená rajčata)
 - 500 g Těstoviny Rigatoni
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 125 ml Víno červené
 - 125 ml Hovězí vývar základní
 - 40 ml Citronová šťáva
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1178 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 1481 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 203.1 mg
 - Draslík 772.1 mg
 - Vláknina 14914.5 mg
 - Vitamín A 14914.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Důkladně promícháme mleté maso, strouhanku, parmezán, cibuli, petrželku, vejce, česnek, citronovou kůru a šťávu, sůl a pepř. Ze směsi utvoříme kuličky (na 1 kuličku 1 lžíce směsi), obalíme je v mouce.
 - 
                                2
Masové kuličky smažíme na oleji dozlatova. Vyjmeme je z pánve a přebytečný tuk odsajeme papírovým ubrouskem. Tuk z pánve vylijeme.
 - 
                                3
Na pánvi smícháme rajčatový protlak, vývar, víno, bazalku, drcený česnek, osolíme, opepříme. Omáčku přivedeme k varu.
 - 
                                4
Ztlumíme oheň, do omáčky vložíme masové kuličky a povaříme 10-15 minut.
 - 
                                5
Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je, dáme na talíře, nalijeme na ně omáčku a položíme masové kuličky.