Smažené indonéské nudle
Suroviny
- 150 g Klobása Dunajská
 - 100 g Hrášek
 - 7 g Sůl
 - 5 g Zázvor celý
 - 50 g Pažitka
 - 50 g Garnát obecný
 - 100 g Celer řapíkatý
 - 300 g Vepřové maso mleté
 - 300 g Nudle čínské vaječné
 - 120 g Fazolové klíčky
 - 4 g Pepř bílý
 - 40 ml Omáčka sójová
 - 20 ml Citronová šťáva
 - 1 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 822 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 79.8 mg
 - Draslík 522.3 mg
 - Vláknina 7164 mg
 - Vitamín A 7164 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nudle uvaříme podle návodu na obalu.
 - 
                                2
Mleté maso osolíme, smícháme s prolisovaným česnekem a cibulí nakrájenou nadrobno. Vytvoříme z něj menší kuličky, kterém opečeme na arašídovém oleji na pánvi wok spolu s kousky klobásy. K opečeným kuličkám přihodíme hotové nudle a krátce osmažíme. Přidáme fazolové klíčky, hrášek, nakrájené řapíky celeru a garnáty. Směs protřásáme a lehce opečeme. Na závěr přidáme sójovou omáčku, pažitku, nastrouhaný zázvor a podle chuti osolíme a opepříme. Před servírováním pokapeme citronovou šťávou.