Masové koule s mátovou omáčkou
Suroviny
- 40 g Strouhanka
 - 500 g Vepřové maso mleté
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
 - 4 ks Ořechy vlašské
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 stroužek Česnek
 - 2.5 dl Vývar drůbeží
 - 0.13 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Máta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1115 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 95 g
 - Sodík 551 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 151.3 mg
 - Draslík 886.5 mg
 - Vláknina 14854.2 mg
 - Vitamín A 14854.2 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme strouhanku, mleté vepřové maso, polovinu dávky soli a pepře, nové koření, polovinu nasekané máty, utřený česnek a vše promícháme s vejcem. Uděláme ze směsi 20 kuliček.
 - 
                                2
Rozehřejeme ve woku slunečnicový olej a osmahneme na něm kuličky. Poté je vyndáme a necháme okapat. Z woku vylijeme všechen olej, ponecháme jen 1 lžíci. Přidáme do pánve pokrájenou papriku na proužky a smažíme 2 minuty. Přilijeme kuřecí vývar a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, kuličky vrátíme do woku a zamícháme, aby se obalily omáčkou. Vaříme 10 minut a občas je obrátíme.
 - 
                                3
Do woku přidáme zbývající nasekanou mátu, drobně nasekané vlašské ořechy a povaříme 3 minuty.
 - 
                                4
Kuličky podáváme teplé.