Vepřové mleté řízky s játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 716 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 1550 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 334.3 mg
 - Draslík 1024.3 mg
 - Vláknina 5895 mg
 - Vitamín A 5895 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy vložíme mleté maso, přidáme strouhanku, vejce, prolisovaný česnek, mléko, slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a přidáme do mísy. Osolíme, opepříme, okmínujeme a vypracujeme masové těsto.
 - 
                                2
Játra nakrájíme na čtyři plátky a obalíme je masovým těstem. Vyskládáme je do pekáčku, přidáme lžíci másla a vložíme do vyhřáté trouby. Po 10 minutách podlijeme vodou a dopečeme. Podle potřeby podléváme.
 - 
                                3
Masové plátky rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a přelijeme vlastní šťávou z pekáčku.