Cuketová sekaná s mletým masem
Suroviny
- 700 g Cuketa
 - 200 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 200 g Vepřové maso mleté
 - 150 g Salám Gothajský
 - 180 g Ovesné vločky
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 828 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 528 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 226 mg
 - Draslík 946.3 mg
 - Vláknina 13974.7 mg
 - Vitamín A 13974.7 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.6 mg
 - Vitamín E 5.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cuketu omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme semínek. Pak ji na hrubém struhadle nastrouháme do mísy.
 - 
                                2
Očištěnou cibuli nadrobno pokrájíme. Tvrdý sýr nastrouháme. V pánvi na másle s olejem (2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme k ní mleté vepřové libové maso, sůl, pepř, kmín, majoránku, promícháme a smažíme asi 5-8 minut dozlatova.
 - 
                                3
Měkký salám pokrájíme nadrobno (nebo nastrouháme) a přiložíme k cuketě. Přidáme mleté vepřové maso s cibulí, žloutky, sýr, promyté ovesné vločky, vše důkladně promícháme, dosolíme podle chuti (1 lžička) a zlehka zamícháme tuhý sníh, který jsme vyšlehali z bílků.
 - 
                                4
Vymažeme pekáč olejem (2 lžíce), vysypeme strouhankou a dáme do něj cuketovou sekanou.
 - 
                                5
Pečeme přibližně 35 minut při 220°C dozlatova.