Lasagně s hříbky a mletým masem
Suroviny
- 300 g Lasagne
 - 100 g Cibule
 - 400 g Mozzarella
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 400 g Rajčata
 - 500 g Vepřové maso mleté
 - 500 g Hříbky čerstvé
 - 4.5 kávová lžička Sůl
 - 1.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1.5 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 3 ks Česnek
 - 4 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 700 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 53.5 mg
 - Draslík 643.3 mg
 - Vláknina 3142.5 mg
 - Vitamín A 3142.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vysokého hrnce dáme vařit osolenou vodu. Přidáme lžíci olivového oleje a lasagně uvaříme podle návodu "na zkus". Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a pak je rozložíme na alobal.
 - 
                                2
Cibuli s česnekem očistíme, česnek prolisujeme a cibuli pokrájíme nadrobno. Mozzarellu necháme odkapat a pokrájíme ji na tenké plátky. Parmezán nastrouháme. Zralá rajčata omyjeme, spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
 - 
                                3
Hrubě mleté vepřové maso dáme do misky. Ochutíme ho solí, pepřem, prolisovaným česnekem, cibulí a majoránkou.
 - 
                                4
Očištěné a omyté hříbky osušíme a pokrájíme na plátky. V pánvi si rozpálíme 2 lžíce slunečnicového oleje a plátky hříbků na něm restujeme asi 2 minuty. Osolíme je, ochutíme pepřem, kmínem, přidáme rajčata, která posypeme oreganem. Promícháme a chvilku společně smažíme, až se rajčata začnou rozpékat (asi 4-5 minut).
 - 
                                5
V druhé pánvi si rozpálíme zbylý slunečnicový olej a mleté maso restujeme za stálého míchání 3-4 minuty. Pak k masu přimícháme petrželku a odstavíme z plotny.
 - 
                                6
Formu na lasagne si vymažeme zbytkem olivového oleje. Na dno položíme 1/3 lasagní. Na ně navrstvíme 1/2 mletého masa, 1/2 hříbků a 1/2 nakrájené mozzarelly. Pak zase položíme 1/3 lasagní a znovu položíme střídavě vrstvu masa, hub a Mozzarelly. Nakonec vše zakryjeme zbylými lasagněmi a vše posypeme nastrouhaným Parmezánem.
 - 
                                7
Pečeme v předehřáté troubě 20-30 minut při 280°C.
 - 
                                8
Hotové lasagně nakrájíme a podáváme horké.