Kachní roláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1057 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 83 g
 - Sodík 1313 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 260.2 mg
 - Draslík 673.1 mg
 - Vláknina 5390 mg
 - Vitamín A 5390 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykoštěnou kachnu rozprostřeme na vál a osolíme. Housky namočíme do mléka a necháme nasáknout. Kachní játra umeleme na masovém strojku spolu s vyždímanými houskami, kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme.
 - 
                                2
Do mísy vložíme mleté maso, přidáme játra s houskami, osolíme, opepříme, přidáme vejce a důkladně promícháme. Rvnoměrně naneseme na plát masa, posypeme kysaným zelím a doprostřed položíme párek. Roládu zavineme, ovážeme provázkem, povrch posypeme solí, kmínem, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna za občasného podlévání přibližně 50 minut.
 - 
                                3
Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s vařeným bramborem.