Nudle Mie a mleté vepřové maso
Suroviny
- 20 g Zázvor celý
 - 250 g Bambusové výhonky
 - 750 g Vepřové maso mleté
 - 150 g Hrachové lusky
 - 150 g Zelí čínské
 - 200 g Shiitake houby
 - 100 g Nudle Mie
 - 3 ks Pórek
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Olej sójový
 - 2 polévková lžíce Olej sezamový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 902 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 511 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 135 mg
 - Draslík 1691.8 mg
 - Vláknina 17882.2 mg
 - Vitamín A 17882.2 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme čínské zelí a rozkrájíme na proužky široké asi 1 centimetr. Pod proudem tekoucí vody opláchneme cukrové lusky a překrojíme je našikmo. Očištěný pórek naprocujeme na kolečka široká asi 1 centimetr. Houby shiitake očistíme a rozčtvrtíme. Česnek i zázvor zbavíme slupek a pokrájíme je na drobné kostičky.
 - 
                                2
Podle návodu uvedeném na obalu připravíme nudle. Do síta vložíme bambusové výhonky, propláchneme je vodou a ponecháme k okapání.
 - 
                                3
Přichystáme wok, rozpálíme v něm sójový olej a vhodíme mleté vepřové maso, které zprudka opečeme. Zakápneme sójovou omáčkou a posypeme cayenským pepřem. Opečené maso vyndáme z woku.
 - 
                                4
Vlijeme do woku sezamový olej a až se rozehřeje, vhodíme na něj postupně česnek, nakrájený pórek, zázvor, houby, cukrové lusky, čínské zelí a bambusové výhonky. 3 minuty restujeme za stálého míchání. Znovu vložíme hotové opečené maso, přidáme nudle, z nichž okapala voda a ponecháme přibližně 2 minuty prohřívat.
 - 
                                5
Nakonec pokapeme sójovou omáčkou, osolíme a dochutíme cayenským pepřem.