Velikonoční kořeněná vajíčka z mletého masa
Suroviny
- 400 g Maso mleté - mix
 - 40 ml Víno bílé
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Rajčata
 - 0.5 ks Salát hlávkový
 - 0.5 ks Cibule
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 82 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 71.5 mg
 - Vláknina 1418.7 mg
 - Vitamín A 1418.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno, ve víně rozšleháme sójovou omáčku, worcester, cukr, zázvor, mletou papriku, sůl a pepř.
 - 
                                2
Do mletého masa vlijeme směs vína, přidáme petrželovou nať, mouku a dobře promícháme. Směs necháme v chladničce alespoň půl hodiny odpočinout.
 - 
                                3
Ze směsi tvarujeme menší karbanátky do podoby slepičích vajec a pomalu je ze všech stran smažíme na rozpáleném oleji.
 - 
                                4
Talíře vyložíme listy omytého salátu a vajíčka servírujeme na plátcích omytého rajčete.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                

