Čínské masové kuličky
Suroviny
- 250 g Vepřové maso mleté
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Vegeta
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kapie
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 dl Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Bramborová kaše sušená
 - 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
 - 0.2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 261 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 106.3 mg
 - Draslík 589.7 mg
 - Vláknina 2861.5 mg
 - Vitamín A 2861.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kapii rozpůlíme, zbavíme jádřinců, opláchneme pod studenou vodou a okapanou nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Vejce v misce rozšleháme metlou.
 - 
                                3
Mleté maso vložíme do velké mísy a postupně k němu přimícháme vodu a rozšlehané vejce. Pak přidáme zázvor, kmín a Vegetu, podle chuti osolíme a opepříme, vsypeme bramborovou sušenou kaši a nakonec kypřicí prášek. Směs důkladně promícháme a necháme chvíli odležet.
 - 
                                4
Z masové směsi vytvoříme kuličky a ty smažíme do zlatova v pánvi na rozpáleném oleji.
 - 
                                5
Na okraj servírovacího talíře nebo mísy položíme dokola kolečka okurky, doprostřed dáme masové kuličky, posypeme je nakrájenou kapií a teplé podáváme.