Krkonošské zelné závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 223 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 90 mg
 - Draslík 1232 mg
 - Vláknina 26552.8 mg
 - Vitamín A 26552.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 184 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou hlávku zelí rozdělíme na listy, které vložíme do hrnce s vodou a necháme je vařit, až změknou.
 - 
                                2
Mleté maso opepříme, osolíme, přidáme mletou papriku a nové koření, promícháme s nevařenou rýží a rajčatovým protlakem.
 - 
                                3
Masovou směs zabalíme do zelných listů.
 - 
                                4
Část závitků rozložíme do hrnce, na ně dáme vrstvu kysaného zelí, pak opět závitky a zelí. Vše zalijeme nálevem z kysaného zelí a vodou a dusíme do změknutí.
 - 
                                5
Měkké závitky a zelí rozdělíme na porce a podáváme.