Sekané biftečky z vepřového a slepičího masa
Suroviny
- 1000 g Brambory vařené
 - 150 g Sádlo škvařené
 - 150 g Strouhanka
 - 300 g Vepřové maso mleté
 - 60 g Mouka pšeničná hladká
 - 300 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Slepice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 877 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 822 mg
 - Bílkoviny 71 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 322.7 mg
 - Draslík 1051.1 mg
 - Vláknina 6618.1 mg
 - Vitamín A 6618.1 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slepici zbavíme kůže a kostí, maso nakrájíme na kousky, dvakrát umeleme a dáme do misky.
 - 
                                2
Přidáme mleté vepřové maso, 20 g hladké mouky, 100 g strouhanky, žloutky, osolíme, opepříme a přistrouháme muškátový oříšek. Promíchanou masovou směs dobře prohněteme a přemístíme na vál posypaný zbytkem strouhanky. Utvoříme 16 kuliček, které zploštíme dlaní na malé biftečky.
 - 
                                3
Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli.
 - 
                                4
V nízkém širokém kastrolu rozpálíme sádlo, na kterém biftečky z obou stran zprudka opečeme. Přendáme je do jiné nádoby a udržujeme v teple.
 - 
                                5
Do tuku po opékání dáme zpěnit cibuli, přidáme 40 g hladké mouky, kterou chvíli za stálého míchání smažíme dozlatova. Přilijeme teplou vodu, zamícháme a krátce povaříme. Do kastrolu vrátíme opečené biftečky, zakryjeme a dáme do trouby předehřáté na 160°C na 30 minut dusit.
 - 
                                6
Podáváme s vařenými bramborami, přelité omáčkou.