Nudle s mletým vepřovým masem a rajčaty
Suroviny
- 600 g Nudle vaječné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 4 ks Rajčata
 - 3 ks Šalotka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 0.5 kg Vepřové maso mleté
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1051 kcal
 - Sacharidy 134 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 326 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 134 g
 - Cholesterol 216 mg
 - Draslík 1375.2 mg
 - Vláknina 12505.8 mg
 - Vitamín A 12505.8 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.1 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Šalotky opláchneme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm krátce osmahneme česnek a šalotky. Pak přidáme maso, promícháme, dochutíme zázvorem a maso opečeme dozlatova. Do pánve přilijeme sójovou omáčku, přisypeme trochu kari koření a ještě krátce za stálého míchání smažíme. Potom přidáme nakrájená rajčata a vše vaříme za občasného míchání ještě 5 minut. Nakonec masovou směs dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                3
V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme doměkka těstoviny. Uvařené nudle slijeme, okapané rozdělíme na servírovací talíře, dáme na ně masovou směs z pánve a podáváme.