Cibule plněné mletým masem
Suroviny
- 80 g Slanina vepřová
 - 150 g Vepřové maso mleté
 - 150 g Hovězí maso mleté
 - 100 g Rýže předvařená (parboiled)
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 12 ks Cibule
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 745 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 137.2 mg
 - Draslík 791.1 mg
 - Vláknina 11471.8 mg
 - Vitamín A 11471.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy dáme mleté vepřové a hovězí maso. Přidáme k němu předvařenou (polotvrdou) rýži, sůl, pepř, rozetřený česnek a vejce. Směs dobře promícháme.
 - 
                                2
Velké oloupané cibule dáme do vařící vody se solí a pomalu je vaříme 10-12 minut. Děrovanou naběračkou je opatrně vyjmeme a necháme vychladnout. Ostrý nožem jim seřízneme špičku a malou lžičkou je opatrně vydlabeme. Musí nám zůstat neporušené strany (asi 2-3 mm a dno). Cibule naplníme mletým masem, poskládáme je do máslem vytřeného pekáčku těsně vedle sebe. Cibule k sobě stáhneme provázkem, aby se nerozpadly. Pokryjeme je vydlabanými plátky cibule, tenkými plátky slaniny a dáme do předehřáté trouby na 190 °C zapéct. Pečeme přibližně 35-45 minut dozlatova. Upečené cibule podáváme hned teplé, polijeme je výpekem a přidáme k nim plátky opečené slaniny.